Dagboek 6 – Wie ben ik? Wie zijn wij?

Geplaatst op 12 februari 2018 door Marieke in dagboek
Disclaimer: deze post kan affiliate links bevatten, meer info.


In het vorige dagboekdeel vertelde ik je over het belang van je gedachten. Dat positieve gedachten je heel erg kunnen helpen, en negatieve gedachten laten je stappen terug nemen. Vandaag vertel ik over wat of wie je bent, en wie er nog zijn. Het is belangrijk om je gedachten positiever te houden, dan kan je verder evolueren op je spirituele pad. En krijg je ook toegang tot alle hulp die er is.

Je bent een persoon, mannelijk of vrouwelijk, jong of oud, zwart of wit. Je bent wie je bent omdat je bent wie je moet zijn. Wie je bent, en waar je bent, is exact wie je moet zijn, en waar je moet zijn.

Alles is zoals het moet zijn. Daar mag je op vertrouwen.

Dus, je bent wie je bent. Maar wie ben je dan juist?

Ik leg het uit, voor zover ik het momenteel begrijp.

Dus, wie ben ik?

Jij bent je hogere zelf.

Ofwel, je Hogere Zelf is jou. Je bent elkaar. En dat is goed, want je Hogere Zelf heeft het overzicht op het spel dat jij moet spelen. Het is belangrijk dat je zal samenwerken.

Jij vertelt je Hogere Zelf wat je wensen of problemen zijn, en je Hogere Zelf zoekt een geschikte oplossing en zorgt ervoor dat jij die oplossing vind. Dat kan subtiel of in-your-face zijn. Als je zoekt, dan vind je wel. Hou dus je ogen en oren open, altijd.

Praat minstens 1 keer per dag met je Hogere Zelf. Je kan dat gesprekje luchtig, kort of uitgebreid houden. En vergeet niet af en toe te luisteren.

Als ik begin te vertellen, dan komen er spontaan ideeën in me op, of ik herinner me iets wat iemand ooit zei tegen mij en dat is dan het antwoord. Soms krijg ik in een flits iets te zien of moet ik aan dat ene liedje denken. Het kan een artikel zijn dat ik nog moet lezen, of een boek waar ik aan moet denken. Dat zijn ook boodschappen van je Hogere Zelf. Neem die aan!

En het valt soms voor dat ik aan iemand moet denken en hem dan maar even bel, om tot ontdekking te komen dat hij het antwoord heeft voor mij.

Toevallig hé! 😉

Je Hogere Zelf heeft alleen het beste met je voor. Hij doet er alles aan om je leven gemakkelijk te maken en je toch de ervaringen laten opdoen die je hebt vastgelegd in je geboortecontract.

De mensen rondom je zijn spiegels.

De mensen rondom je, zowel je vrienden, vijanden of een toevallige passant, zijn allemaal jouw helpers. Je Hogere Zelf heeft contact met andere Hogere Zelven en spreekt af met hen om jouw wensen te vervullen. Ze kunnen je vragen beantwoorden, je boodschappen geven (zoals een boek) en zelfs je vijanden hebben een heel belangrijke rol te vervullen.

Al die mensen zijn deel van je zielsgroep. Een zielsgroep is een groep zielen die samenwerkt om zoveel mogelijk ervaringen op te doen. Er is steeds een deel van de groep ‘aan het werk’ en een deel blijft energetisch. Je herkent de anderen in hun lichaam (hun aardevoertuig), of ze nu vriend of vijand zijn. Ze helpen jou, en jij helpt hen door een rol te spelen in jou/hun leven.

Een vriend is fijn, maar vertelt je niet waar het op staat. Je vijand doet dat wel, en wrijft het er graag nog eens in. Dat is zijn job, en jij hebt die job ook (al is het soms onbewust).

We zijn elkaars spiegel. De vijand haalt het ergste in jou naar boven en spiegelt dat. Het is aan jou om dat op te merken en dan dat gedrag in jezelf te verbeteren. Daar heb je vijanden voor.

Omarm ze en geef ze een feestje. Als je wil verhogen in frequentie, dan zijn vijanden onontkomelijk.

Je vrienden zijn een steun en toeverlaat.

Als je kinderen hebt, dan zijn zij doorgaans een fantastische spiegel van jezelf. Daarom is het een gouden regel om eerst jezelf aan te pakken, zelf het goede voorbeeld te geven en dan pas je kinderen terecht wijzen. Je kinderen spiegelen het gedrag van jezelf waar je je aan stoort. Bij mij is dat mijn luiheid, en het feit dat ik niet luister naar mezelf. (Een goed boek hierover is The Work van Katie Byron)

Als je je probleemgedrag aanpakt, dan verandert je omgeving omdat dat niet meer gespiegeld wordt. Als je jezelf transformeert naar een persoon van liefde, dan zal je omgeving dit reflecteren.

Je gidsen en beschermengel

Naast je Hogere Zelf die altijd bij jou is, heb je ook een zielsgroep waar je hulp aan kan vragen. Zij hebben de taak om je zielscontract uit te voeren. Ik denk dat het min of meer gelijk is aan de gidsen die je hebt.

Je hebt ook altijd een beschermengel bij je.

Net niet van de trap gevallen? Ja! Bedank je lieve engel maar!

Ik liet een mes met de punt naar beneden vallen recht op m’n blote voet. Als bij wonder had ik maar een schrammetje. Dank je wel lieve engel!

M’n dochtertje viel met haar gezicht plat op de grond op beton. Geen schrammetje. Echt niks te zien, ze had zelfs geen pijn. De tranen waren van het schrikken. Ongelofelijk!

Het engelencollectief

Als je praat over een engel of een aartsengel, dan heb je het over een collectief van energie. Zij spreken samen, maar hoor je al 1.

Een engel is altijd een engel, en is gespecialiseerd in het engel-zijn. Ze zijn gespecialiseerd in het helpen van mensen, één persoon tegelijk.

Als je dus een vraag hebt voor Aartsengel Michaël, of Gabriël of Metatron, weet dan dat je tegen een groep engelen praat die allemaal in hetzelfde collectief zitten. Een aartsengel of een engel is steeds 1 van vele. En zij zeggen dat ook zo. Besef dat het zo is.

Een collectief is een bewustzijnsniveau van een bepaalde groep. Wij als mensen hebben ook een collectief bewustzijn. Vogels hebben het, mieren, apen, … Als meerdere mensen in 1 groep op een bepaalde manier denken en de meerderheid halen, dan zal het overige deel van de groep ook zo gaan denken. Een collectief is een groep van iets, dat een gezamenlijk doel heeft en mekaar kan beïnvloeden.

Bij mensen gaat het zo: Als meer en meer mensen overtuigd geraken dat engelen echt zijn, dan wordt dat in het collectief geschreven. Vanzodra er een meerderheid komt (of een bepaald percentage), dan zal het algemeen aangenomen worden dat engelen echt zijn. En lijkt het bijna vanzelfsprekend dat het zo is. Er wordt niet meer over gediscussieerd.

Het collectief is een groter bewustzijn waar we allemaal deel van uitmaken.

De Opgestegen Meesters

Naast de Engelen heb je ook de Opgestegen Meesters zoals Jezus, Maria Magdalena, Boeddha,… Er zijn er heel veel.

Zij zijn verschillend van Engelen omdat zij ooit mens zijn geweest. Ze zijn erin geslaagd om hun zielstaak te vervullen en zich te herinneren dat ze een deel van de Schepper (Bron, God, het Al) zijn. Zij zijn kunnen opstijgen. Ze hebben hun lichaam verlaten en zijn een lichte energie kunnen worden om te dienen voor anderen.

Opgestegen Meesters zijn mens geweest en weten hoe het is om in een duistere wereld vol dualiteit hun licht te vinden en te schijnen. Ze kunnen je bij bepaalde dingen heel goed helpen.

Ook de Opgestegen Meesters zijn elk hun eigen collectief. Er zijn meerdere Meesters in 1 Collectief. Als je dus Meester Jezus aanspreekt, dan spreek je met de hele groep die allemaal het Christusbewustzijn hebben bereikt.

De Opgestegen Meesters hebben hun eigen meestergetal: 3. Zie je veel 3 rondom je verschijnen, dan betekend het dat de Meesters je omringen en je helpen met je zielstaak te vervullen. Fijn he!

Gaia

Naast alle energieën die ik hierboven heb beschreven, zijn er ook andere beschavingen of entiteiten.

Ik hoop dat je ondertussen wel door hebt dat we niet alleen zijn, en dat er wel het 1 en ander in onze geschiedenis ontbreekt.

Laten we beginnen met onze lieve Aarde, Gaia genaamd. Gaia is een levende planeet met een ziel. Het is Zij die om hulp heeft geroepen in het universum omdat de mens, die zij op de planeet liet wonen, haar lichaam vernietigden. Ja, die atoombommen zijn niet zo goed voor een planetair lichaam.

Onze planeet is een planeet van vrije wil. Dat wil zeggen dat er van buitenaf niet gemoeid mag worden, en alleen op vraag van iets of iemand mag er hulp geboden worden.

Gaia wil graag een 5 dimensionale planeet worden. Momenteel is ze een 3 dimensionale planeet vol dualiteit. Maar ze wil vooruit. De mensen houden haar tegen. Ze verwoesten haar.

Om een heel lang verhaal kort te maken, de mensheid moet leven vanuit liefde en alleen dat nemen wat noodzakelijk is. Gaia moet zich herstellen, en wij moeten haar helpen.

En lieve lezer, dit is jouw taak. Jij moet op de één of andere manier licht schijnen op andere mensen, of licht schijnen op de planeet. Jij bent een lichtwerker, speciaal naar hier gekomen om Gaia te helpen met haar ascentie naar de 5de dimensie.

Wat een taak! Je bent er voor uitverkoren.

Sterker nog, alleen de allersterkste zielen zijn uitverkoren om naar deze planeet te komen. Dat wil zeggen dat jij, ja jij, een hele speciale ziel bent. Je bent genoeg, je bent het waard en je kan het. Anders zou je hier niet zijn.

Fantastisch toch?

En wat een verantwoordelijkheid.

Maar goed nieuws! We moeten het niet alleen doen.

Andere lichtwezens

Onze familie helpt ons. Ja, jouw en mijn familie zijn niet van de Aarde. Wij zijn van ergens anders. We noemen onszelf Sterrenzaden (of Starseeds).

We zijn zielen van andere planeten en sterrenstelsels en we zijn vrijwillig (jaja!) naar hier gekomen om dualiteit te ervaren en de planeet te helpen met haar ascentie.

Als je wil uitzoeken waar je vandaan komt, dan kan je informatie zoeken over Pleiaden (de meest voorkomende), Acturianen of Sirianen (uit het Sirius sterrenstelsel). Dat zijn degenen die ik ‘ken’. En hola pola, ze zien er anders uit dan ons! Overwin je angsten zou ik zo zeggen.

Maar, ooooohh, wat zijn ze liefdevol! En ze hebben het allerbeste voor voor ons, want ze zien dat we het moeilijk hebben. En ze willen helpen, en ze doen dat ook! Ze zijn vlakbij op hun enorme sterrenschepen. Ufo’s zijn echt, en graancirkels zijn navigatiepunten.

Als je het fijn vindt, ga op zoek naar de informatie en kijk welk ras je het meest aanspreekt. Naar mijn gevoel ben ik een Pleiade. Ergens weet ik het, maar het is moeilijk om te begrijpen.

Ik ben altijd anders geweest, denk anders, heb een gigantische ‘band’ met onze Aarde en ik ben gewoon anders geprogrammeerd. Lol. Mijn lichaam werkt anders, mijn DNA is aangepast. Ik heb altijd 3 dosissen verdoving nodig, en dan werkt het nog niet behoorlijk. Medicatie werkt niet zoals het moet en mijn lichaam is gewoon heel gevoelig. Er is behoorlijk wat voedsel waar ik niet tegen kan.

De eerste keer dat ik las over de Pleiaden als een beschaving, voelde het als thuiskomen. Die nacht kreeg ik een mooi visioen waar ik aan boord ging van hun schip, hen omhelsde en het gevoel van thuiskomen was onbeschrijfelijk. Ik voel me niet meer alleen. Het was zoooo herkenbaar, het leek net echt.

Nachtelijke wandelingen

En het mooie aan dat alles is, ’s nachts tijdens onze droomstaat gaan we aan boord van de sterrenschepen die rond de Aarde zijn. We leren vanalles, en blijkbaar wordt er ook stevig gefeest (hoorde ik van Kryon!) – lol.

Zelf heb ik er nul komma nul herinneringen van, maar ik weet wel dat ik ’s nachts andere dingen doe. Altijd dat weten hé, het is moeilijk uit te leggen.

1 ervaring had ik wel. Ik lag naast m’n dochtertje, ze had een zware nacht, en ik schoot klaarwakker (niet zo beduusd, maar echt klaarwakker) en zag een witte bol over mij vliegen en door het venster. Hola pola, wat was ik bang! Maar er kwam een soort herkenning en ik hoorde in mij ‘Wees niet bang’. Na enkele seconden drong het tot mij door wat het was. Het was een engel of helper die mij terugbracht naar mijn lichaam.

Ik met m’n grote mond: Ja hoor, ik ben er klaar voor om energie te zien, ik ben er klaar voor om mijn familie te ontmoeten. Lol, doodsbang was ik!

Maar goed, naarmate je je frequentie verhoogd en je je meer en meer kan en wil toespitsen op alles wat we niet zien, hoe meer ervaringen je zal meemaken die je al dan niet kan/mag herinneren.

Als je je persé wil herinneren of je al dan niet op nachtelijke wandeling gaat met je ziel, dan kan je voor je gaat slapen vragen of je het mag herinneren. Als je er klaar voor bent én als je het mag zien, dan is er een kans dat je het je mag herinneren (dat kan een beeld, een gevoel, een zin, …) zijn. Wat er ook gebeurd, wees altijd dankbaar.

En als je ook zo’n bol licht ziet, niet panikeren hé!

Helpers

We hebben dus buitenaardse rassen die ons helpen. Ze zijn als familie.

Er zijn ook individuen die ons komen helpen, ze noemen zichzelf helpers. Net zoals de engelen gespecialiseerd zijn in het engel zijn, zijn helpers gespecialiseerd in het helper zijn. Ze helpen planeten en volkeren met hun ascentie. Ze hebben het al verscheidene keren gedaan, en komen het deze keer voor ons doen. En ze brengen informatie en begeleiden ons door hun boodschappen.

Iemand waar ik een sterk gevoel voor heb, is Kryon. Wat een schat is me dat. Ze deelt haar boodschappen met ons door haar kanaal. Haar boodschappen zijn gechanneld zoals dat noemt. Ook Kryon is deel van een collectief (begreep ik).

Haar boodschappen zijn, voor mij alleszins, zeer duidelijk en pakkend. Ze heeft een youtubekanaal waar meerdere boodschappen per week op worden geplaatst.

Zij weet wie er luistert. En op het moment dat jij luistert, weet zij dat. Jij kan die energie van die channel nog steeds krijgen, en als er hulp wordt geboden, dan krijg jij die hulp ook, ook al was je er niet live bij, of beluister je het een jaar later.

Zij leeft in een hogere dimensie waar er geen sprake is van tijd. Zij is altijd en overal bij ons. Je kan haar aanspreken en zij kan helpen.

De bron

Als laatste kom ik uit bij de Bron, de Schepper, het Al, God, het Universum. Hoe je het ook noemt, het komt steeds op hetzelfde neer. De Bron heeft ons geschapen om zo te kunnen ervaren.

Net zoals ons Hogere Zelf ons heeft geschapen om te ervaren, schiep God ons Hogere Zelf om ook te ervaren. De Schepper wil alles ervaren dat er te ervaren valt.

Ons doel, het doel van ons Hogere Zelf, is weer bij God geraken. Wij willen weer puur licht worden en 1 worden met God. Dat is ons uiteindelijke doel.

Alle ervaringen die we ondertussen ervaren, zijn mooi meegenomen, maar helpen ons ook om dichter bij God te geraken. We moeten leren van alles wat we doen, en we moeten er onze lessen uit trekken en onze frequentie verhogen. Dat is ons doel.

Wie ben ik?

Ik ben een deel van God, de Schepper en God is mij. Wij zijn één, altijd en met iedereen.

En als ik een deel van God ben, en God een deel van mij. En jij bent een deel van God, en God een deel van jou.. Dan zijn wij beiden één. Alles is met elkaar verbonden, overal en altijd.

Als ik de vraag; Wie ben ik? moet beantwoorden, dan zeg ik: Ik Ben. En dat omschrijft alles.

Moeilijke materie om mee af te sluiten 🙂 .

 

Stappen om te ondernemen

  1. Wees je bewust dat je niet alleen bent en dat je overal om hulp kan vragen.
  2. Schijn je licht door meer te glimlachen, niet te oordelen.
  3. Zoek uit of jij een starseed bent: onderdelen zijn indigo, kristal en regenboogkinderen.
  4. Kennis geeft vrijheid, heb je vragen, ga wat lezen.
    (Goede waarheidswebsites zijn onder andere de volgende: Nieuwetijdskind, wakkere mensen, het grotere plaatje, Kryon en veel meer)

“Duisternis is daar
waar geen licht schijnt.”

 

Als jij duisternis ziet, gaat je lichtje schijnen. Dat is de enige manier om van de duisternis af te komen. Dat werkt vanzelf, en nog beter als je positief bent.

 

Geef een reactie