Wat is wakker worden?

Geplaatst op 12 februari 2018 door Marieke in Wakker worden
Disclaimer: deze post kan affiliate links bevatten, meer info.


Het begin van een lange wandeling, de wandeling van het wakker worden. Maar wat is wakker worden precies? Als je iemand hoort praten over het wakker worden van de mensheid, wat is dat wakker worden dan?

Als je ‘wakker wordt’ zoals dat heet, dan ga je je manier van denken en handelen veranderen. Je laat je angsten los en je verdriet. Het is de bedoeling dat je aan de slag gaat om je onverwerkte emoties te verwerken. Je gaat bewuster leven, en minder op automatische piloot.

Eindelijk.

En dan ben je vrij. Je hoeft die rugzak van verdriet, schaamte, pijn, angst,.. niet meer mee te dragen. Hij is weg, en jij voelt je vrij.

Je hoeft het niet alleen te doen.

Als jij dit artikel leest, dan ben jij hier klaar voor. Jij bent klaar om je verdriet te verwerken, om de lessen die het had eindelijk te leren, te begrijpen. Want daar dient alles voor wat we meemaken. Alles, of het nu negatief of positief is, dient om ons te laten groeien. Het dient om ons bewustzijn te verruimen en eindelijk, na al die levens, voluit in onze kracht te kunnen staan.

En dat ga jij nu leren.

Het is een weg van veel vallen en opstaan, veel lezen, tot inzichten komen en voldoende tranen. Je kan het jezelf zo gemakkelijk of moeilijk maken als je zelf wil. Er is een mogelijkheid om hulp te vragen, maar dat kan ik niet voor jou doen. Dat moet je zelf willen vragen.

Durf om hulp vragen, lanceer je hulpvraag in het universum. Dat kan je doen door er aan te denken, door het in gedachten te zeggen, of je kan je hulpvraag luidop uitspreken tegen jezelf of tegen het alles/niets. Luidop uitspreken heeft een groter effect, je DNA hoort het ook, dat is altijd een pluspunt. Maar daar komen we later op terug.

Mijn kreet om hulp.

Hoe vroeg ik om hulp? Ik deed het per ongeluk, en oh, het heeft gewerkt. Wat een traject heb ik afgelegd!

Ik stond in de keuken en ik had een discussie met mijn vriend. Kort door de bocht ging het over dat ik niet wist wat ik wilde in het leven. Dat vertelde hij mij, en hij had het helemaal juist. Ik wist het niet. Ik mistte iets.

En wat ik toen zei heeft mijn leven veranderd! Ik zei tegen hem, met de nodige tranen en frustratie: “Je hebt gelijk, ik weet helemaal niet wat ik wil! Ik ben verloren gelopen, ik heb een doel nodig en ik heb niks. Het enige dat ik weet is dat ik iemand nodig heb die mijn hand vasthoudt en mij begeleidt, ik heb iemand nodig die mij naar de juiste richting trekt, en zegt wat ik goed en fout doe.”

Met mijn hulpkreet, die ik 2 weken later nog eens herhaalde in eenzelfde discussie, heb ik duidelijk gemaakt wat ik nodig had.

Ik had iemand nodig die mij begeleidde naar mijn juiste pad, zodat ik me niet meer verdwaald voelde. Ik vroeg om hulp en belangrijker, ik gaf ook toestemming om mij te helpen. En daarnaast had ik 100% vertrouwen dat ik gehoord werd.

En dat allemaal terwijl ik geen besef had van wat er allemaal mogelijk was. Ik was in een diepe slaap. Maar dat zou heel snel veranderen.

Wat een helse en tegelijk ook wonderbaarlijke en lichte rit kwam op me af. Ik gaf me er helemaal aan over. En ik zou graag hebben dat jij dat ook doet. Want hoe minder weerstand je biedt, hoe gemakkelijker het allemaal zal zijn.

En dan kan je wakker worden, helemaal ontwaken, op jouw tempo. Je zal je later afvragen waarom je het niet eerder deed.

Het is ook voor jou!

Wist je dat je al je emoties zal verwerken, maar dat je die niet allemaal opnieuw hoeft te herleven? Jij hebt daar controle over, op voorwaarde dat je openstaat voor alles. Hou je ogen, je oren en je hart open en weet dat je alleen dat op je pad krijgt, waar je 100%  klaar voor bent. Iets waar je nog niet aan toe bent, zal je ook niet voor je neus krijgen.

Hoe zwaar het ook is, zet door. Ik kan je nu vertellen dat het leven zoveel mooier en lichter is, als je maar doorzet. Je zal wonderen zien, je zal je gedragen voelen en alles valt op zijn plaats. Jij maakt het zo zwaar als je wil, maar zet door. Het is echt de moeite waard. Al je pijn, al je verdriet zal weg zijn. Stel je dat voor! Wat een wonder zou het zijn?

En het is een wonder, en het is voor jou! Jij kan jezelf veranderen, waardoor jij vele wonderen zal ontvangen. Klein tot groot, alles is mogelijk.

Ik beloof het je!

Waarom schrijf ik dit?

Ik ben op het punt gekomen waarbij ik geroepen word om anderen te helpen. Er is zoveel informatie verspreidt over het internet, en waar moet je toch beginnen?

Hier!

Hier mag je beginnen.

Ik beschrijf mijn groeiproces dat heel snel ging, het jouwe kan nog sneller of trager gaan. Ieder ontwikkelt in zijn eigen tempo. Dat is heel normaal. Ik kon een hoge snelheid aan, maar jij hebt misschien meer pijn om te verwerken, dat is oké. Weet je, alles is oké. Echt waar.

 

Geef een reactie