Toeval – Is toeval wel toeval, of is er meer?

Geplaatst op 12 februari 2018 door Marieke in Wakker worden
Disclaimer: deze post kan affiliate links bevatten, meer info.


Ik schrijf deze serie van meer dan 50 artikels, omdat iedereen het recht heeft om te weten wat er met hen gebeurt. Het zijn turbulente tijden, tijden van verandering. En wees maar zeker dat het grote veranderingen zijn! De mensen mogen wakker worden, jij en ik, en iedereen om ons heen. In dit artikel lees je alles over toeval. Of hoe toeval eigenlijk geen toeval is?!

Klik hier voor de eerste post van de reeks – of – hier voor het overzicht.

Er gaat momenteel een grote golf van licht door en rond onze planeet. Een grote golf van verandering, van liefde, van compassie voor elkaar en onze Aarde. Van alle kanten worden we geholpen, wordt onze Aarde geholpen om haar doel te bereiken: Ascentie van haar en haar bewoners naar 5de dimensie.

De derde dimensie

Wij leefden in de 3de dimensie en gingen kort over naar de 4de dimensie.

De derde dimensie is een plaats van beperkingen, dualiteit, onderdrukking, geweld. Onze wereld werd onderdrukt, wij werden onderdrukt, klein gehouden. De mensen mochten niet meer denken, we werden gehersenspoeld, vergiftigd, en we werden ziek gemaakt. Kort door de bocht: 90% van de mensheid moest dood.

Goed, daar zijn we nu dus door, en hopla, we zitten in de vierde dimensie. Een dimensie die lichter is, eentje zonder geweld. En om die nieuwe energie te kunnen verankeren, moeten de mensen wakker worden geschud. We moeten naar een leven zonder geweld. En ik garandeer je, of je dat nu wil of niet, het zal gebeuren. Deze Aarde wordt een planeet zonder geweld, we leven in vrede samen.

Om dat te kunnen laten gebeuren, moet een groot deel van de mensheid wakker worden. We moeten inzien dat we slecht bezig zijn, dat geweld niets oplost en dat de oorlogen die worden gestart alleen maar om geldgewin gaat.

We hoeven niet meer verstrikt te zitten in de lage 3 dimensionale energie, we mogen ze eindelijk overstijgen. De mensen gaan dat doen, jij en ik. En als jij dit leest dan ben je hier al mee bezig. Je bent zoekende naar iets dat je wil doen, je voelt dat je een doel hebt. Jouw eerste doel is het licht naar de Aarde en haar bewoners brengen. En dat doe je al geweldig goed!

Missie 1 is geslaagd. Check.

Wat nu, vraag je je misschien wel af?

Verander je denken

Ik schreef er al een zeer populaire post over; Verander je denken en de wereld ligt aan je voeten. Dat mag je overigens letterlijk nemen. Lees die even door, en kom dan terug naar hier.

Als je je denken verandert, dan komt de rest vanzelf. Je begrijpt nu dat jij degene bent die controle heeft over jouw denken. Jij bent degene die je denken kan veranderen. En dat ga jij doen.

  • Hou je gedachten positief
  • Negatieve gedachten negeer je of zet je om naar positieve gedachten
  • Laat je oordelen los
  • Geef iedereen die je spreekt minstens 1 compliment
  • Geef jezelf elke dag een pep-talk, een compliment
  • Maak je hoofd leeg, een wandeling in de natuur, een meditatie, yoga
  • Gun jezelf zoveel mogelijk rust
  • Maak tijd voor jezelf, pas dan kan je anderen helpen

Dit gaat niet op 1, 2, 3 veranderen, je moet er je gedachten bijhouden. Elke keer je je betrapt op een negatieve gedachten, zet je die om. Lig niet wakker van het feit dat je een negatieve gedachte had, maar feliciteer jezelf omdat je het door had en je deze nu kan omzetten naar iets positief.

Blijf niet stilstaan bij je fouten die je maakt, dan kom je geen stap vooruit. Feliciteer jezelf elke keer je het juiste doet. Overdenk wat je moet doen, doe je best om zo positief mogelijk in het leven te staan, ook als het weer tegenzit.

Alles gebeurt met een reden. Je krijgt alleen dingen op je pad waar je klaar voor bent én waar een les aan verbonden is.

En die lessen kunnen geleerd worden door positieve en negatieve ervaringen, hier wordt geen onderscheid gemaakt.

Een heel simpel voorbeeld:

Wij hebben in ons dorp een ophaalbrug over het kanaal. Om mijn kinderen naar school te doen, moet ik daar over. 4 keer per dag heb ik kans dat de brug open staat en ik moet wachten tot de boten gepasseerd zijn.

Vroeger had ik veel ‘pech’. Was ik gehaast, dan stond de brug open. Dagelijks had ik ‘prijs’.

Tegenwoordig sta ik zelden voor de brug, echt zelden, zoals 1 keer in 2 weken of zo. Soms lijkt het alsof de boten wachten tot ik over ben, en dan gaat de brug omhoog. Toevallig hè?!

En als ik ervoor sta, dan komt er ook toevallig steeds iemand naast mij staan die een praatje met mij maakt. Soms luchtig, soms heel diepgaand.

Dus als ik voor de brug sta te wachten, weet ik dat iemand mij nodig heeft en sta ik met open armen als het ware klaar voor wie er ook maar komt. En wees maar zeker dat er altijd wel iemand is.

Het is ook zo dat elke keer ik wil oversteken met mijn kinderen, er toevallig geen verkeer is. We hoeven nergens te wachten, er is gewoon geen verkeer. Zijn we over, dan komen er langs alle kanten vrachtwagens. Bizar!

Maar is het niet mooi? Eens ik het in de gaten had, kon ik weer meer loslaten. Want weet je, er wordt voor mij gezorgd. En voor jou ook. Je hoeft het alleen maar te zien.

Toeval

Eén van de eerste dingen die mij opvielen, nog voor ik mijn hulpkreet lanceerde, was dat ik recentelijk wel erg veel toevalligheden kreeg. Het viel echt op.

En dat is ook 1 van de dingen die mij aan te denken zetten. Ik kwam op het punt waar ik tegen anderen zei: “Ik heb zoveel toeval dat het geen toeval meer kan zijn.” Anderen verklaarden mij zot, gek.

Ik zag het toeval, en jij ziet dat misschien ook.

Jij bent niet gek, je wordt geholpen. En jij weet dat, je durft dat alleen nog niet toegeven.

Weet je, we zijn niet alleen. Wie dat nog geloofd is gek. Er is zoveel bewijs en ondertussen heb ik het ook gezien. We zijn niet alleen in het universum. Neem dat als waarheid aan.

Daarnaast worden we ook omringd door energie. Einstein zei het al zo mooi: Alles is energie. Ja, dat is ook zo, hoe moeilijk het ook is om te begrijpen. Ik weet dat het waar is, maar mijn verstand is daar vaak nog te klein voor om het helemaal te begrijpen. Het is zo complex, en tegelijk zo waar.

Onze ziel heeft een lichaam gekozen om lessen mee te leren. Wij zijn onze ziel, en onze ziel is hoge energie. Ons lichaam is lage energie, ons lichaam heeft een grote dichtheid, wij zijn materie. Onze ziel is wat in en rond ons lichaam zit, een hoge energie en daarom onzichtbaar voor ons.

Naast onze ziel worden we ook bijgestaan door (aarts)engelen, meesters en buitenaardsen. Yes! Ze bestaan en we hebben hen nodig. Zonder hen zouden we ons nog steeds in jaren van oorlog bevinden.

Dus als jij toeval ondervindt, dan word je geholpen door alles en iedereen die rondom ons zijn. Is dat niet prachtig?

Vrije wil

Er is nog 1 addertje onder het gras. Wij worden geholpen. Er staat een heel leger van behulpzame energieën voor ons klaar. Ze zijn er, hun missie is om onze planeet en de mensheid te helpen naar ascentie.

Maar ze worden gehinderd door de wet van vrije wil. Kijk, wij als mensheid wonen op een planeet van vrije wil, en deze moet dus ook gerespecteerd worden. Daarom is het zo heel belangrijk dat je hulp vraagt én toestemming geeft om jou te helpen.

Alles is beschikbaar voor jou, er is zoveel hulp. Vraag ze, geef toestemming om je te helpen en laat het allemaal gebeuren. Leer vertrouwen in de begeleiding van alles rondom jou.

Probeer het uit!

Overigens, Engelen en Meesters houden wel van een grapje. Weet je niet wat te vertellen? Vertel een mop. Zo hou je je gedachten ook luchtig en vrij en ben je ontvankelijker voor hun hulp.

Ben je echt gefrustreerd? Maak jezelf zeker en vast eens goed boos. Roep en tier en laat het even allemaal los komen uit je lijf. Laat de tranen zeker overvloedig vloeien, dat lucht op. En voel hoe je getroost en gedragen wordt.

Niemand heeft last van je getier, het is een bericht naar boven toe dat jij het even heel erg moeilijk hebt. Niemand voelt zich daardoor aangevallen. Dus laat het lekker los, jij gaat je er beter door voelen, dus doe maar. En richt je daarna weer op positieve gevoelens.

Wees dankbaar.

Het is fijn om elke avond voor je gaat slapen even dankjewel te zeggen. Als je opstaat zeg je goeiemorgen en vraag je om begeleiding en geef je je toestemming.

Dat maakt een goede gewoonte, en het kan een gigantisch verschil in je dag maken.

Denk je dat je het zal vergeten? Schrijf een lijstje met je to-do’s en met dit bovenaan.

Ik wens je alle licht en liefde toe.

Lees verder:

Geef een reactie