Dagboek 5 – Hou je gedachten positief

Geplaatst op 2 februari 2018 door Marieke in dagboek
Disclaimer: deze post kan affiliate links bevatten, meer info.


In het vorige dagboekdeel kon je lezen over mijn ervaringen met engelen en het bestaan van andere lichtwezens. Ik vertelde je hoe je vragen kan stellen aan engelen en dat ze best wel van een grapje houden. Ze willen je helpen overal en altijd, op voorwaarde dat jij hen om hulp vraagt. En dat is belangrijk, want ze mogen je niet helpen omdat we vrije wil hebben. Vergeet dus niet om hulp te vragen, altijd en overal.

En als je hulp vraagt is het belangrijk om je intentie en je gevoelens heel positief te houden. Je wil namelijk geholpen worden door lichtwezens die overlopen van liefde. Het is daarom ook fijn om je gedachten zo positief mogelijk te houden.

Engelen en andere lichtwezens hebben veel geduld en lopen over van liefde voor jou. Ze willen je helpen en verwachten ook dat jij actief meewerkt aan je problemen. Jij vraagt hulp, en je werkt samen om je probleem op te lossen.

Hou je gedachten positief.

Je gedachten zijn heel erg sterk. En je emoties zijn nog sterker.

Ik las net het elfde inzicht uit (van James Redfield – je leest ze best in volgorde) waarin hij het heeft over Shambhala. Een plek die ik me overigens heel erg voor de geest kan halen, het leek wel alsof ik thuis kwam. Maar goed, dat terzijde.

Als je in Shambhala wil komen, moet je je gedachten op orde houden. Dat wil zeggen dat je je gedachten zo positief en verwachtingsvol mogelijk moet houden. Gedachten of emoties aan haat of woede halen je energieniveau naar beneden en zorgen ervoor dat engelen en andere lichtwezens je niet meer kunnen helpen. Het is dus zeer belangrijk dat je je gedachten in de gaten houdt.

En dat heeft oefening nodig. Veel oefening.

Dat is oké, we leren met vallen en opstaan. En ook dit is een leerschool. Elke keer jij een gedachte hebt over iemand anders, moet je je best doen om die gedachte te analyseren en die om te draaien naar iets positiefs.

Want, en dit is heel belangrijk, zelfs een negatieve gedachte over iemand kan die persoon schaden. Het is niet omdat je het niet uitspreekt dat die persoon het niet ontvangt. Onbewust ontvangt hij dat wel, en krijgt die persoon een naar gevoel. Als meerdere mensen dat doen, stel je eens voor wat dat niet allemaal kan doen met iemand?

En daarom moet je jezelf oefenen in het houden van positieve gedachten. Ook over jezelf.

Hou je gedachten positief, altijd. Naar jezelf, naar anderen, naar je kinderen. Probeer overal het mooie, het positieve in te zien.

In mijn geval zeg ik vaak: “Oh, maar daar heb ik geen geld voor!” Dat is een negatieve gedachte en creëert dus ook een negatief resultaat.

Je gedachten creëren je werkelijkheid.

Alles wat je denkt of voelt projecteer je op je werkelijkheid. Dus, als ik zeg dat ik daar geen geld voor heb, dan creëer ik een werkelijkheid waarbij ik effectief geen geld heb én ook niet kan krijgen.

Als ik vind dat mijn buurvrouw te dik is (en andere mensen vinden dat ook), dan krijgt mijn buurvrouw een laag zelfbeeld door al die negatieve energie.

Maar als bijvoorbeeld de leerkracht in de klas goede resultaten van de kinderen verwacht, dan krijgt ze deze ook, op voorwaarde dat ze de sterke punten in elk kind ziet.

Wat jij wil, wordt werkelijkheid.

Altijd en overal.

En dat komt door je gedachten. Je gedachten maken jouw werkelijkheid tot wat het is.

Wat jij op een ander projecteert, zal die andere worden. Jij bent degene die je eigen realiteit in handen heeft, of moet ik zeggen, in gedachten heeft.

Leer je gedachten positief houden.

En daarom is het zo belangrijk om je gedachten zo liefdevol en vol compassie te hebben. Van zodra je jezelf betrapt op het hebben van een negatieve gedachte, draai je die om. Dat heeft oefening nodig.

Wat als je denkt: “Oh, die heeft een lelijke broek aan, die staat haar echt niet.” Hoe draai je het om? Ik heb het er zelf nog heel moeilijk mee.

Het eerste dat ik doe is erkennen dat ik een negatieve gedachte heb over iemand en ik verontschuldig mij in gedachten aan die persoon. Dan bekijk ik die persoon en probeer ik iets positief te vinden. Misschien is haar haar prachtig, heeft ze mooie ogen of straalt ze gewoon. En dat is dan een gedachte waar ik me op concentreer en naar haar stuur. Deze keer vol vertrouwen.

En om zo’n situaties te vermijden, ga ik telkens buitenhuis met de intentie dat ik alleen positieve gedachten de wereld in stuur. Dat is ook niet gemakkelijk, maar elke dag lukt het me beter en beter.

Wat is het resultaat?

Ondanks het feit dat ik mezelf nog geregeld betrap op een negatievere gedachte, lukt het me aardig om overal het mooie in te zien. En het weerspiegelt zich ook in mij omgeving. Ik krijg meer glimlachen, soms krijg ik een compliment en het is gewoon aangenamer vertoeven in het openbaar. Het gaat vlotter.

Ik merk dat hoe positiever mijn gedachten zijn, hoe soepeler mijn leven is. Het gaat als vanzelf.

Je komt in een nieuwe flow terecht, eentje waarin je wordt gedragen. Je trilling gaat verhogen, alles wordt mooier en duidelijker en helderder. En ook het contact met Lichtwezens, vooral engelen, is enorm verbeterd. Het gaat als vanzelf, zoals ik in het vorige deel al aangaf. Op voorwaarde dat het stil is, kan ik echt heel veel ideeën binnenkrijgen in mijn hoofd.

Ik word echt begeleid. Altijd en overal.

En dat geeft mij de moed om verder te werken aan mezelf. Om verder mijn eigen gedrag en gedachten onder de loep te nemen en van mezelf een beter persoon te maken. Ik weet dat ik er goed aan doe, hoe moeilijk het soms ook is. Want jezelf veranderen is soms een pijnlijk proces. Het is niet fijn om je scherpe en weggestoken kantjes te moeten bovenhalen en te onderzoeken. Maar het is het zo waard.

Oefen elke dag, in elke situatie.

En als je daar nog niet aan toe bent, begin dan met het onderzoeken van je gedachten. Kan je elke situatie niet positiever bekijken? Kan je over elke persoon en elke situatie die je ziet niet iets positiefs zeggen? Hoe hou je je gedachten positief?

Sta je in de wachtrij, kijk dan naar de andere mensen, denk iets positiefs. Denk ook iets leuks over het gebouw, mooie inrichting, leuke kleuren op de muur? De rij gaat misschien heel vlot vooruit, er is veel personeel en de openingsuren zijn perfect. Oefen jezelf op het denken aan positieve dingen, in elke situatie waarin je je bevindt, hoe rot je je ook mag voelen.

Ik beloof je dat het loont! Je leven wordt gemakkelijker, het zal vlotter en soepeler verlopen. En dat alleen maar omdat je je gedachten verandert. Is dat niet fijn?

Het enige dat je moet doen is dit: ‘Hou je gedachten positief.’

Veel succes!

Stappen om te ondernemen:

  1. Neem jezelf elke ochtend voor om positiever te denken.
  2. Betrap jezelf op het hebben van een negatieve gedachte en leer die om te buigen naar iets positiefs.
  3. Geef elke persoon die je spreekt, minstens 1 compliment. Dat mag ook in gedachten als je het daar moeilijk mee hebt.
  4. Vraag hulp als je het moeilijk hebt.
  5. Het is een leerproces dat je moet vaardig worden. Als het niet meteen lukt (bij mij duurde het enkele weken voordat het een automatisme werd), geef het niet op. Zet door, uiteindelijk lukt het wel, dat beloof ik!

 

Lees verder:

Geef een reactie