Dagboek 3 – Werk samen met je Hogere Zelf

Geplaatst op 23 januari 2018 door Marieke in dagboek
Disclaimer: deze post kan affiliate links bevatten, meer info.


Als je ’s morgens opstaat en je merkt dat je gedachten (altijd) positief zijn, en je hoofd is leeg, dan ben je op een hele mooie weg beland!

Als ik ’s morgens opsta, dan ben ik blij en klaar voor de dag.

Ik weet dat ik vooruit mag met mijn leven, ik hoef niet meer in het verleden te leven, ik hoef het verleden niet meer mee te sleuren. Ik doe wat ik kan tijdens de dag. Niet meer en niet minder. En loopt het niet zoals het moet, dan is dat oké. En loopt het fantastisch, dan is dat ook oké.

Ik weet dat alles wat gebeurd, gebeurt met een reden. Daar heb ik deels aandeel in, en een deel niet. Alles gebeurt met een reden.

Als je weet dat alles gebeurt met een reden, dan zoek je bij groot geluk of een dikke tegenslag naar de reden waarom het zo moet gebeuren.

Als ik tegenslag heb, dan zoek ik nu naar waarom dat is. Misschien ben ik te laat omdat ik met iemand speciaal moet praten, die ook te laat is. Zo krijgen we elk een boodschap mee, die we anders zouden mislopen.

Als je daar meer op focust, in plaats van op het feit dat je te laat bent, dan wordt alles opeens minder moeilijk.

Ik beschouw mezelf als een klein onderdeel van mezelf. Ik verwoord het graag op deze manier: Mijn ziel wou dualiteit ervaren en koos mijn lichaam als aardevoertuig. Met andere woorden: Ik ben maar een onderdeel van een groter iemand. Ik ben een klein onderdeel van mijn Hoger Zelf, mijn Hoger Zelf dat geen lichaam heeft, en het graag wou ervaren.

Je Hogere Zelf

Jij hebt je lichaam, het is een aardevoertuig. Dat aardevoertuig heeft een ziel, jouw ziel dus. En jouw ziel is met een zilveren koord (zoals het vaak omschreven staat) verbonden met je Hogere Zelf.

Bekijk het alsof jij een pion bent op een schaakbord. Jij ziet een stukje van het bord, maar niet alles. Je Hogere Zelf is de speler en weet precies wat die kan doen om zijn spel te spelen. En zoals met een schaakspel word er eens een pion opgeofferd voor het grotere plaatje.

In je leven kom je ook wel eens een negatieve ervaring tegen, iets dat je echt niet wil en waar je een tijdje van onder de voet bent. Dat kan een overlijden, een ongeval of een andere grote tegenslag zijn.

Je Hogere Zelf zorgt heel goed voor jou, voor zichzelf eigenlijk. Hij weet wat hij/jij wilt en zal er alles aan doen om jou de beste ervaringen voor te schotelen. En zoals in het schaakspel, kan dat soms een hele negatieve zijn. Maar je krijgt die alleen omdat je daar bepaalde lessen uit moet trekken. Je krijgt niet zomaar ongeluk op je pad.

Praat met je Hogere Zelf

Ik zeg elke morgen ‘Goeie Morgen’ tegen mijn Hogere Zelf, mijn Gidsen, Beschermengel en alle andere lichtwezens die mij begeleiden. Zo weten zij dat ik ze niet vergeten ben, en weet ik ook dat ze er nog zijn.

Ik zie ze niet, ik weet gewoon dat ze er zijn. Dat is heel moeilijk om te verwoorden, dat weten. Het wordt vaak omschreven als ‘helder weten’. Net zoals er helder voelen, zien, horen en ruiken is. Ik weet en voel veel.

Als ik een antwoord wil op een vraag, dan voel ik warmte in mijn buik bij een positief antwoord. Bij een negatief antwoord voel ik niks.

Als ik een probleem voor mij heb, dan weet ik gewoon de beste oplossing. Die komt plots op in mijn gedachten als een idee. Het is fijn om dat te hebben. Anderen vinden mij betweterig. Je moet dus ergens een balans vinden tussen weten dat jouw oplossing de beste is en anderen ook de mogelijkheid geven om hun ideeën te delen en uit te voeren.

Mijn Hogere Zelf helpt mij zoveel hij kan of zij kan. Een Hogere Zelf heeft geen geslacht, het is een energie die veel wil leren. Je Hogere Zelf kan bepaalde lessen in zijn staat van energie niet ervaren, en daarom ben jij er.

Jouw Ziel weet wat jij hier op deze aarde komt doen. Je hebt namelijk voor je naar de Aarde kwam, een contract afgesloten.

Het Zielscontract

Je Hogere Zelf staat op het punt om opnieuw te leren en krijgt deze kans. Hij bepaalt welke lessen hij wil leren, en kiest dan de beste omgeving uit. Voor ons geldt dus dat wij op de Aarde onze lessen kunnen leren.

Maar voor we naar de Aarde zijn gekomen, hebben we dus eerst ‘een contract’ afgesloten. In dat contract staan jouw lessen die je per sé wil leren, staat ook de omgeving waarin je wil opgroeien, bepaalde beperkingen (gebrek aan geld, eenzaamheid, arm, in een ontwikkelingsland) en er staat ook in wat je doel is in het leven. Wat wil je waarmaken?

In mijn geval is het ondertussen min of meer duidelijk. Ik help andere personen een andere kijk op het leven te geven. Ik laat ze zien dat het anders kan, dat wat we momenteel doen heel beschadigend is voor de Aarde.

Daarnaast schijn ik mijn Licht zoveel mogelijk naar anderen toe. (Weet je nog? Dat bushokje waar ik je over vertelde 😉 ) Ik begeleid kinderen met hun hoogsensitiviteit, en probeer hen wakker te houden of terug te maken.

Wakker maken of ontwaken is misschien niet de beste term. Het zegt dat die mensen slapen, maar dat is het niet echt. Het gaat meer om bewust leven. Weten dat je maar een onderdeel bent van een groter geheel, en dat je een doel hebt dat je graag wil uitvoeren.

Je moet je bewust worden van je contract.

Weer herinneren

Wij leven in de tijd van het grote vergeten. We stellen ons contract op, weten dat we het zullen vergeten, en we leven ons leven.

Op een bepaald moment ga je dingen zien of opmerken die je stilaan bewuster maken. Je zal gaan vragen stellen over bepaalde dingen. Zaken die vroeger heel belangrijk waren, zijn dat opeens niet meer. Dat proces kan heel langzaam of heel snel gaan.

En hoe het verloopt is precies hoe het moet verlopen. Jouw Hogere Zelf gaat je niet opeens bewust laten worden, als hij weet dat je daar niet klaar voor bent.

Je zal niet opeens al je vorige levens herinneren, of een buitenaardse ontmoeten. Je zal je pas herinneren als je er klaar voor bent, niet eerder.

En net daarom is het belangrijk om je Hogere Zelf te erkennen en er mee te communiceren. Zo weet je dat je niet alleen bent, en dat je hulp krijgt. In het begin moet je echt moeite doen om de signalen op te pikken, maar later weet je waar je naar moet kijken.

Maak het je doel om je weer te herinneren waarom je hier bent. Stel elke dag vragen over het waarom en misschien krijg jij ook dagdromen, of ideeën waar je nooit eerder aan dacht. En laat het zijn beloop.

Signalen

Hou je ogen open voor signalen van je Hogere Zelf, maar ook voor signalen van Engelen en andere lichtwezens.

Want terwijl je communiceert met je Hogere Zelf, luisteren de Engelen en je Gidsen ook mee.

Gidsen zijn doorgaans 3 energieën die je helpen met het uitvoeren van je zielstaak. Zij begeleiden je binnen de voorwaarden van je contract en helpen je waar het maar kan. Ze zijn altijd bij je en maken deel uit van je Zielsgroep. Daarnaast heb je ook een Beschermengel, die is ook altijd bij je en doet een fantastisch werk! Bedank hem er ook geregeld voor!

Engelen zijn grote groepen energieën die je ook helpen. Je kan hun signalen heel simpel herkennen.

 • Witte pluimpjes en/of witte vlindertjes
 • Muntjes die je vindt
 • Terugkomende cijfers (numerologie)
 • Gedachten die opeens opkomen, of een gefluister in je oor (niet verstaan? Vraag of ze het luider zeggen, dat mag!)
 • Elektronica die moeilijk doet (mijn laptop valt soms plots uit en start pas op als ik mijn gedachten orden en focus op iets positief)
 • Een hoge pieptoon in 1 oor (je moet je focussen, blijf in het nu)
 • Wolken in herkenbare patronen (een glimlach, een engel, iets waar je aan dacht dat je in de wolken ziet,…)
 • Muziek in je oren (engelengezang, zachte geluiden)
 • Lichtflitsen (Engelen zijn lichtwezens en je kan dus lichtflitsen of bollen of schimmen zien)
 • Plots heel warm gevoel of plots kippenvel (ik heb vaak kippenvel en voel soms iets op mijn onderrug, het stelt me gerust)
 • Tekens via teksten, reclame, liedjes – Je denkt aan iets en op de radio speelt toevallig een liedje dat overeenstemt of een antwoord op je vraag geeft. Negeer het niet!

Praat met de engelen

We leven op een planeet van vrije wil. Dat wil zeggen dat we altijd een keuze hebben en dat er ons niets opgelegd mag worden.

Dat wil ook zeggen dat door je vrije wil, er geen hulp mag geboden worden, zonder jouw toestemming. Met andere woorden; Als jij geen hulp vraagt, mag er niet geholpen worden. Behalve als jouw zielscontract in gevaar komt, dan mag er wel ingegrepen worden (beperkt).

We zijn omringd met miljoenen engelen, gidsen, je Hogere Zelf en zelfs andere beschavingen. En ze wachten allemaal met hun liefde en hun hulp op jou. Ze wachten tot jij een vraag stelt, zodat zij je kunnen helpen.

Zij mogen alleen helpen als jij de vraag stelt.

Dus maak er een dagelijkse gewoonte van om te praten met je engelen. Vraag ze duidelijk om hulp als dat nodig is. Vertel ze over jouw problemen, je beperkingen, stel ze veel vragen. En wacht geduldig op een antwoord.

Als je je eenzaam voelt, kan je hulp vragen. Maar die hulp moet wel geregeld worden zodat je een andere persoon kan ontmoeten die daar ook vraag naar heeft. Dat kan niet op een minuutje klaar zijn.

Een vraag over je verleden kan soms heel snel opgelost worden. Je kan opeens een tekst lezen, een liedje horen, een film willen zien. Je moet alleen nog de boodschap koppelen aan de vraag die je stelde. Dat is soms een behoorlijke uitdaging, maar het kan hoor!

Toeval bestaat niet

1 van de eerste dingen die me opvielen, vooraleer ik al dit wist, was dat toeval geen toeval meer was. Ik had op een bepaald moment zoveel toeval, dat ik me vragen begon te stellen. Het was wel heel toevallig dat ik zoveel toeval had. Ik had het nooit, maar nu wel. Opmerkelijk.

Ja, nu weet ik dat het hulp is vanuit het universum. En ik bekijk toeval nu niet meer als toeval. Voor mij is het een teken dat ik op het juiste pad zit, en dat ik gesteund wordt door heel veel engelen en zoveel meer.

Het voelt warm en goed. En dat is gewoon fijn om te weten. Je bent niet alleen, je staat er niet alleen voor en dat is een heel bemoedigende gedachte.

Stel een dagvraag

De gemakkelijkste manier om je vragen te laten beantwoorden, is door je te focussen op 1 belangrijke vraag. Maak eventueel een lijstje van vragen waar je mee zit. Die kan je ordenen naar belangrijkheid.

Werk elke dag met de top 3 van je vragen. Lees ze luidop en beloof dat je je ogen en oren zal openhouden. Soms geeft een andere persoon je het antwoord, daar moet je ook naar luisteren en het terugkoppelen naar je vraag.

Als je je focust op maximum 3 vragen, dan is het gemakkelijker voor jou om gekregen boodschappen terug te koppelen naar je vragen.

Uiteraard mag je de hele dag vragen stellen. En ik raad je ook aan om het te doen. Het maakt je leven gewoon zoveel eenvoudiger.

Vragen stellen kan in gedachten of luidop. Ik merk dat vragen die luid en duidelijk worden gesteld, dat deze belangrijker worden geacht. Maar of dat ook echt zo is, weet ik niet.

Toevoeging:

Op een gegeven moment betrap je jezelf op het beantwoorden van je eigen vragen.  Ik toch.

Stappen om te ondernemen:

 • Erken je Hogere Zelf en lees erover
 • Leer meer over Zielscontracten
 • Praat zoveel mogelijk met je Hogere Zelf, met je engelen of … Dat kan luidop of in stilte.
 • Vraag raad, zoveel als je wil, en misschien nog meer.
 • Stel 1 (max.3) levensvragen per keer.

 

Geef een reactie