Dagboek 4 – Engelen

Geplaatst op 2 februari 2018 door Marieke in dagboek
Disclaimer: deze post kan affiliate links bevatten, meer info.


In het vorige dagboekdeel kon je lezen over het Hogere Zelf. Ik vertelde wat het is en waarom je er hulp aan moet vragen. En naast het Hogere Zelf, wat van jouw is, is er ook nog een hele schare aan lichtwezens die jou kunnen helpen. Laten we daar wat dieper op in gaan.

Naast je Hogere Zelf heb je een overvloed aan andere, niet zichtbare, lichtwezens die ons komen helpen. Ze helpen ons om op ons pad te blijven en ze zorgen ervoor dat er niks onoverkomelijks gebeurt dat je zou tegenhouden. Als je de juiste intentie hebt, dan mag je ervan uitgaan dat je geholpen wordt.

Altijd en overal.

Engelen

Iedereen heeft er wel al van gehoord. Engelen bestaan al lang, zelfs de Bijbel praat erover.

En we hebben meerdere spreekwoorden die verwijzen naar het bestaan van engelen; ‘Je bent een engel.’ of ‘Engelengeduld’.

We spreken over engelen alsof ze bestaan, maar als je vraagt of ze bestaan, dan krijg je een nee. Nee, ze kunnen niet bestaan want ik kan ze niet zien. En wat ik niet kan zien, is niet echt.

Mijn dochter tekende haar beschermengel. Toen ik haar tekening zag, wist ik meteen wat het was, ik moest er zelfs niet over nadenken. Ik heb haar zelfs niet gevraagd wat ze had getekend, ik wist het al.

En toch heb ik ze nog nooit gezien. Maar diep vanbinnen weet ik dat ze bestaan, dat ze bij ons zijn. Zelfs de donkerste zielen hebben een engel naast hun staan, altijd. Dus jij en ik ook.

Wet van vrije wil.

We zijn dus altijd omringd door engelen die ons willen helpen. En daar zit het ‘m net. Ze willen helpen, maar ze kunnen niet.

Wij leven op een planeet van vrije wil. Wij mogen dus zelf beslissen of we gevolg geven aan onze intuïtie, wat we eten, of we van ons pad aflopen, of gewoon onze kop in het zand steken. In al die keuzes hebben wij vrije wil. Wij mogen zelf kiezen wat we willen en wat we niet willen. Dat is de Wet waar alle Lichtwezens (en dus niet de engelen alleen) zich aan moeten houden.

Dus we hebben een wet van vrije wil die ons in staat stelt om zelf keuzes te maken.

En dat wil ook zeggen dat wij zelf moeten kiezen of wij al dan niet hulp willen aanvaarden van bovenaf. Als jij de engelen en al die andere Lichtwezens die je elke dag opnieuw aanmoedigen, geen toestemming geeft om jou te helpen, dan mogen ze je niet helpen.

Begrijp je dat?

Toepassen van de wet van vrije wil.

Zolang jij niet uit vrije wil vraagt om geholpen te worden, kunnen ze je niet ten volle begeleiden met wat je ook wil doen. Het mag niet.

Maar engelen hebben engelengeduld. Ze zijn zo liefdevol en geduldig en ze wachten tot jij er klaar voor bent. Ze laten zoveel mogelijk hints achter om te laten weten dat ze er zijn.

Denk maar aan kleine witte veertjes, meestal per 3. Of nummers. Zie jij veel dezelfde nummers? Bijvoorbeeld 111 of 12u12 of zoals ik: 11 minuten na het uur?

Engelen laten op heel veel verschillende manieren weten dat ze er zijn.

 • Numerologie: synchrone cijfers zoals 13u13 of 11 minuten na het uur, 555 of 999.
 • Witte veertjes op de grond. Meestal per 3 en ze zijn echt klein, zo’n 1,5cm groot en echt wit.
 • Je loopt met een prangende vraag rond en een vreemde beantwoord ze in een gesprek.
 • Een hoge pieptoon of tuut in je oor: Hou je gedachten in de gaten!
 • De radio laat enkele nummers horen die iets verduidelijken of waar je gewoon nood aan hebt.
 • Een koude of warme plek onderaan je rug. Ze geven je een ruggensteuntje.
 • Kippenvel laat ook weten dat ze in de buurt zijn.
 • Blauwe, rode of groene lichtpuntjes in het donker.
 • Een geur van bloemen.
 • Roodborstjes of duiven of… in je buurt.
 • Gefluister in je oor.
 • En zoveel meer.

Hulp vragen

Dus je weet nu dat er altijd een engel in je buurt is. Hoe vraag je er dan hulp aan?

Heel simpel, gewoon zoals je iemand anders om hulp zou vragen. Je kan dat luidop doen, in gedachten of in een gesprek waarin je aan jezelf de situatie uitlegt.

Verwacht niet dat er opeens een engel voor je verschijnt die je al je antwoorden op een presenteerblaadje overhandigd. Zo werkt het niet.

Naarmate ik verder spiritueel bewust word, komen de antwoorden sneller op mijn pad. Dat kan een tekst zijn die ik lees, een link die ik verkeerd aanklik waardoor ik het antwoord ook krijg of iemand die me enkele minuten later op iets wijst waardoor ik denk; Oh ja, dat is het!

Wees geduldig.

Maar het kan ook langer duren. Stel dat je een nieuwe liefde zoekt. Tja, dan moeten ze eerst iemand zoeken die geschikt is, die dan met jou in contact brengen en dan moet die liefde ook wat tijd krijgen om te groeien. Dan kunnen er weken of zelfs maanden voorbij gaan. (Stel je voor dat jouw nieuwe liefde eerst nog moet scheiden, dat kan.)

Verwacht een antwoord, dat moet je altijd doen. Het is aan jou om je ogen en oren open te houden (altijd!). En zoek naar antwoorden. Zoek naar dingen die je opvallen; Een persoon maakt al 3 keer oogcontact met jou, misschien moet je met die persoon eens praten? Je oog blijft maar op dat boek vallen, lees het eens? Je droomde wel heel raar, misschien moet je de betekenis opzoeken?

De engelen en andere lichtwezens zijn heel erg creatief in het geven van antwoorden. Naarmate het je beter opvalt is het voor jou gemakkelijker om ernaar te zoeken. Het is oefenen.

En als je echt geen antwoord krijgt, en je bent er zeker van dat je niets speciaals is opgevallen, vraag dan naar een andere manier om de boodschap te krijgen. Dat mag. Op voorwaarde dat je redelijk bent, dat je zelf erg je best doet en dat je het vanuit liefde doet.

De vraagstelling is ook belangrijk.

“Ik heb geld nodig.”

Of

“Ik wens hulp bij het overkomen van mijn financiële problemen, zodat ik verder kan.” Of “Help mij om beter om te gaan met mijn geld.”

Als je duidelijk maakt dat je zelf er ook werk van gaat maken, dan krijg je sneller en betere resultaten. Althans, dat is mijn mening daarover.

Humor

Ik wil je ook nog meegeven dat engelen best wat humor hebben. Ze houden van grapjes en spelen graag een spelletje met jou.

Toen ik dat las heb ik het uitgetest. Het was een mooie heldere dag met hier en daar een witte wolk. Als kind keken we vroeger naar de wolken en zochten we de mooiste figuren uit. Toevallig kreeg ik die gedachte toen ik buiten op de bank zat. Dat in combinatie met wat ik net had gelezen, bracht mij op een leuk spelletje.

Ken je de Leeuwenkoning, van Disney? Mufasa verschijnt op een gegeven moment in een wolk. Dat beeld is mij altijd bijgebleven. En dat leek mij een geweldige uitdaging. Ik wou dat beeld in de echte wolken boven mij zien, andere beelden zouden toevallig kunnen zijn. Dit was heel specifiek en ik wou weten of het kon. Ik had nog wel een half uurtje tijd. Ik dacht immers dat ze de wolken wel op een bepaalde manier moesten herschikken om mijn vraag te beantwoorden. En daar hadden ze wat tijd voor nodig. Dus keek ik vol verwachting naar de mooie witte wolken.

En tot mijn hele, hele grote verbazing kreeg ik na enkele wolken het prachtige beeld van Mufasa in de lucht, net zoals in de film. Ik kreeg helemaal kippenvel.

En ik was ook compleet van mijn melk. Weet je, ik wou wel een spelletje spelen met de engelen, ik had het luchtig opgenomen. Want wie ben ik? Weet je wel?

En alles veranderde, zoals dat wel vaker gebeurde bij mij. Want was dit geen bewijs dat ze bestaan? Hoe groot is de kans dat er een Mufasa wolk passeert boven mijn huis op het moment dat ik naar de hemel kijk?

En toen besloot ik in al mijn verwarring dat engelen bestaan en dat ze zelfs mij, elke dag opnieuw helpen.

Alledaagse dingen

Ik vraag hun hulp ondertussen bij de gekste dingen. Veelal bij het koken: Hmm, ik mis iets van kruiding, wat zou ik nemen? Het koken lukt mij tegenwoordig heel goed. Ik krijg ook een melding in m’n hoofd als m’n groenten of aardappelen gekookt zijn. Lol. Ik moet er natuurlijk wel op letten, maar ik krijg de gedachte dat ik mijn aardappelen moet prikken en dan zijn ze altijd net goed.

Voor ik soep maak zeg ik ook altijd dat ik de beste tomatensoep ooit wil maken en dat ik hulp vraag. Mijn man vind mijn soepen tegenwoordig heel geslaagd. Mijn stoofpotjes ook.

Als mijn dochter vraagt om een olifant te tekenen dan neem ik heel diep adem en vraag om hulp. Ik kan wel goed tekenen, maar een olifant is niet iets alledaags. Dus adem ik nogmaals heel diep in en probeer ik me intuïtief te laten leiden. En dan staat er een olifant op het papier. De ene al wat beter dan de andere, maar zeker altijd beter dan daarvoor.

Bij klusjes die ik eerder nog niet deed, vraag ik ook hulp. Hulp om het van de eerste keer goed te doen. En als het stil is en ik adem diep door, dan krijg ik wel ideeën die altijd super zijn.

Stilte

De beste raad die ik je kan geven is stilte. Naast het oefenen op het herkennen van de antwoorden en het jezelf herinneren dat je hulp moet vragen, raad ik je aan om het zo stil mogelijk te maken.

De hints en antwoorden van de engelen en andere Lichtwezens zijn zo subtiel dat je er echt op moet letten. En dat kan niet als de tv of de radio opstaat. Hou het stil.

En dan gaat er een hele nieuwe wereld open. Eentje waar je helemaal niet bang voor hoeft te zijn, maar eentje waar je vol liefde en compassie wordt geholpen. Elke dag opnieuw.

De eerste keer dat je in je huis zit in complete stilte is beangstigend. Absoluut. En als je dan echt luistert, dan neem je dingen waar die je doen verwonderen. Je hoort of voelt of merkt dat er meer is, en het is allemaal prachtig en vol liefde.

Het resultaat

En dan krijg je de ene ingeving na de andere, schrijf ze zeker op! De eerste keer dat jij het stil maakt en je geeft toestemming om geholpen te worden, dan komt een berg informatie op je af. Schrijf alles op. En wat je niet begrijpt laat je liggen tot een volgende keer. En hoe meer je het stil maakt, hoe minder die informatie als een stortvloed komt. Het zal geleidelijker komen omdat ze weten dat je morgen ook vlot bereikbaar bent.

En geniet vooral van al de hulp die je altijd krijgt van de Engelen en andere Lichtwezens. Ze zijn er echt altijd voor jou en ze vragen ook dat jij hun hulp accepteert. Vraag hulp, altijd en overal, dat mag. Zo hoeven ze niet geduldig te wachten, maar kunnen ze je meteen helpen. Daar zijn ze voor. Accepteer het en stel een vraag.

Stappen om te ondernemen:

 1. Maak het stil in huis (geen radio, tv, achtergrondgeluiden).
 2. Vertel luidop wat er je dwars zit, waar je hulp bij wil.
 3. Zeg dan dat je openstaat voor alle hulp die je kan krijgen, op welke manier ook.
 4. En vertel luidop dat je toestemming geeft om hulp te ontvangen, op welke manier ook.
 5. Zeg dat je je oren, ogen, neus en gedachten open zal houden om de tekens te kunnen zien.
 6. Leer om de tekens te zien, geef het niet te snel op, en vraag om verduidelijking als het na enkele dagen niet lukt.
 7. Blijf naar de tekens zoeken, geef het niet op. Het is net als fietsen of zwemmen, opeens lukt het en raak je het niet meer kwijt.

 

Geef een reactie