Mijn dagboek van wakker worden.

Als kind kwam iedereen met zijn problemen bij mij.

Als tiener kwamen er nog meer personen met hun problemen bij mij.

Ik grapte dat er op mijn hoofd een neonlicht stond met de woorden: ‘Praat met mij!’

Tot ik het beu was, en ik het lichtje uitdeed. (En toch bleven ze mij vinden!)

En dat was het begin (zo weet ik nu) van alle miserie in mijn leven.

20 jaar lang is het licht uit geweest, tot nu. Ik heb het aanvaard, en mijn leven zit terug in de rails.

Makkelijk was het niet, maar het is me wel gelukt.
En weet je, het kan jou ook lukken! Als je mijn verhaal leest en je herkent jezelf erin, dan kan het hoog tijd worden om je lampje weer te laten branden. Om voor het eerst in lange tijd weer gelukkig te zijn.

Wakker worden en beseffen dat er meer in het leven zit, is een (pijnlijk) proces van lange adem. Je komt jezelf herhaaldelijk tegen en je leert omgaan met je zelf. Je leert om mensen niet te veroordelen, maar om medeleven met ze te hebben, ongeacht hun situatie. En je leert vooral dat iedereen zijn eigen doel heeft in het leven. En dat jij daar geen macht over hebt. Zelfs je kinderen hebben hun eigen pad, en dat moet je leren respecteren. Je kan ze helpen met groeien, maar je mag ze niet dwingen om te worden wie ze niet zijn.

En als je dat inzicht hebt, als je dat inzicht echt kan leven, dan ben je op de goede weg. Op het pad naar liefde en vrede. Ik wens je daar alle kracht voor toe.

in licht en liefde,
Marieke

Overzicht van de dagboekdelen

  1. Vraag om hulp
  2. Stoppen met denken, hoe doe je dat?
  3. Werk samen met je Hogere Zelf
  4. Engelen
  5. Hou je gedachten positief
  6. Wie ben ik? Wie zijn wij?

Overzicht van informatie

Boeken in de volgorde dat ik ze las. De meeste boeken kan je ook in de bibliotheek vinden. De links gaan naar bol.com zodat je het boek kan kopen. Is het niet bij bol.com verkrijgbaar, dan link ik naar een webwinkel waar je het wel kan vinden.

De Celestijnse Belofte, van James Redfield

Een vlotte avonturenroman over de 9 inzichten van het spirituele leven. Dat toeval geen toeval is, dat er meer is dan jij alleen en dat je deel uitmaakt van iets groter. Hoe kan je leven vanuit liefde en je ego voorbij gaan?

Voor mij heeft dit boek een zeer speciale betekenis. Het is het boek dat mij heeft doen inzien dat er meer was dan alleen mezelf. Dit is het boek dat mij deed wakker worden, en alles in gang heeft gezet.

Life is a Game, van Jan Vermeiren

Een inspirerend boek over hoe je je ego opzij kan zetten. Vertelt op een zeer duidelijke en ludieke manier, zodat het boek toegankelijk is voor zowat iedereen.

Het vertelt over je ego, wat het is en wat belangrijker is, hoe je het kan omzeilen. En hij legt ook haarfijn uit hoe je over je angsten heen kan komen. Hoe je je monsters transformeert in teddyberen. Wat is angst, waarom is het belangrijk en hoe kom je er van af.

Dit is het tweede spirituele boek dat ik las, en ik kan je vertellen dat het een heuse eye-opener was. Het is een praktisch boek dat je zeker en vast moet gelezen hebben.

Het Tiende Inzicht, van James Redfield

Als je verder in je tocht bent om te leven vanuit liefde, en je voelt dat er nieuwe informatie nodig is, dan raad ik je dit boek aan. Het gaat over hoe je de 9 inzichten kan toepassen in je huidige leven (wanneer je omringd bent door negativiteit). Dit is het vervolg op de Celestijnse Belofte.

Maar lees het boek alleen als het op je pad komt. Het heeft geen zin om het te lezen voor je er klaar voor bent.

Naarmate je verder je trilling verhoogt (zoals dat noemt), ga je dezelfde informatie anders interpreteren. Wat je op dag 1 las, is niet meer dezelfde informatie die je op dag 100 zal lezen.

Voel je je geïnspireerd om iets opnieuw te lezen of te beluisteren, doe dat dan ook! Zo kan je belangrijke inzichten die je de eerste keer hebt gemist, toch nog verkrijgen.

 

Alternatieve (waarheids)sites.

Lees alleen die dingen die met jouw gedachten resoneren. Alles komt op zijn tijd, als jij er klaar voor bent. Lees de informatie in volgorde, en ga pas naar de volgende website als jij er klaar voor bent. Je krijgt overigens ook alleen maar die informatie op je pad die je op dat gegeven tijdstip kan verwerken. Forceer daarom niks, dat heeft geen zin.

Nieuwetijdskind

Een zeer interessante website boordevol informatie. Van hoogsensitiviteit tot vorige levens, omgaan met autisme en indigokinderen. Kortom, een zeer laagdrempelige website met goede informatie van verschillende bijdragers die je kijk op dingen kunnen veranderen.

Als je zoekende bent, dan is deze website een goed begin.

 

Andere websites worden in de dagboekdelen vermeld, als je ze nodig hebt, dan kom je ze wel tegen. Toevallig misschien?